Ungspannkaka

Det är normalt sett fläsk i pannkakan men jag tycker det är godare utan ^^ Detta är väldigt lättlagat och kräver inte mycket aktiv tid för att tillaga samt tycker jag att det är farligt gott. Det ända som skiljersig ifrån vanliga pankakor är tillagnings sättet. Denna pannkaka får 9 av 10 i pannkaks kategorin.

En sats blir ca 6 stora pannkaks bitar. Vilket är 2 stora portioner som kostar 8.96kr att ta fram, 1portion blir då ca 4.5kr

Vad som behövs
2 1/2 dl vetemjöl_____________0.75kr
1/2 tsk salt_________________0.01kr
6 dl mjölk__________________3.6kr
3 ägg_____________________4.5kr
1 msk smör (smörjning av plåt)___0.1kr
Önskad mängd fläsk__________----kr

Ugn 225 grader.


Tillagning
1. Sätt på ungen på 225 grader. och smörj en långpanna.

2. Tillsätt vetemjöl och salt till en djupbunke. Tillsätt sedan lite mjölk i sänder under vispning (för att det skall bli klmpfritt) och visap sedan ner äggen och önskad mängd fläsk.

3. Häll smeten i eran smorda form och grädda i mitten av ungen på 225 grader tills den är gyllenbrun (ca 20min beroende på storlek på långpannan)


Tips
Det är väldigt lätt att variera detta recept med äpple, bacon eller varför inte banan ^^ eller om man som mig gillar slät pannkaka ^^.

1 kommentar:

Anonym sa...

väldigt bra och enkelt!! tog lite äpplebitar i, mums!