En sats blir omkring 20 våfflor och det kostar ca 12.05 kr att ta fram, 1 våffla kostar ca 0.6 kr.
Vad som behövs
5 dl vetemjöl_____________1.25kr
1 msk vaniljsocker_________0.5kr
2 tsk bakpullver__________0.5kr
50 g margarin eller smör____0.8kr
4 ägg__________________6kr
5 dl mjölk eller grädde______3kr
Tillagning
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Börja smälta margarinet.
2. Separera äggvitan från äggen och vispa den hårt (skall kunna vända skålen upp och ner och ha den så i 10sek utan att de far ut någon äggvita)
3. Blanda margarinet, mjölken och de torra ingredienserna. Rör sedan försiktigt ner den "skummiga" äggvitan.
4. Låt detta stå och vila i ca 20min innan gräddning
TIPS
När ni gräddar kan ni använda dl måttet för slippa spill och få lagom mängd smet till en våffla (ca 1 dl smet till varje våffla).
1 kommentar:
använd inte margarin, det är seriöst det vidrigaste som hänt matlagning sen england blev ett land. Läs lite om hur man tillverkar det, riktigt vidrigt (och cancerogent).
Prövar ditt recept nu på morgonen också, stora förväntningar :)
/ J
Skicka en kommentar