Russinfrallor

Dessa russinfrallor blev till när jag kände att det blivit förmycket naan och bohuslänska tekakor, omväxling förnöjer ^^. De är otroligt lättlagade och passar bra till det mesta (frukost soppa etc). Dom får en 7 av 10 möjliga.


En sats ger ca 24 frallor och kostar 6.59kr att ta fram. Ca 0.27kr per franska.


Vad som behövs
50 g jäst__________________0.5kr
5 dl vatten________________0kr
1/2 dl olja (EJ OLIVOLJA)____0.2kr
1 1/2 tsk salt______________0.04kr
2 msk sirap_______________0.6kr
1 dl russin_________________3kr
6 dl råksikt________________1kr
9 dl vetemjöl______________1.25kr

Ugn 250 grader


Tillagning
1. Värm vattnet till 37 grader, smula jästen i en degbunke och rörut det i vattnet

2. Tillsätt olja, salt sirap, russin, rågsikt och vetemjölet, arbeta detta till en smidig deg.

3. Låt jäsa under bakhanduk i 30min.

4. Dela degen i 2, knåda degarna väl och rulla ut dem till en varsin längd, skär varje längd i 12 bitar och rulla dom till bollar och lägg dom på ett galler (funkar med plåt också) med bakplåtspapper.

5. Låt dem bli väljästa under bakduk (ca 45min).

6. Pensla med kalt vatten och snabbt in i ugnen med 250 grader, låt dom gräddas tills dom fått fin färg (ca 10min)


TIPS
Den som vill kan tillsätta russinen när man delat upp degen i rätt antal bullar så att man får jämtfördelade russin.

Efter pensling med kallt vatten är det bra och få in dom snabbt i ugnen då dom annars kommer sjunka ihop.

Inga kommentarer: