Kladdkaka

Alltså se bara på den där bilden även om jag inte fick den att se perfekt ut så var det otroligt gott, man kan se den lite mörkare nyansen i mitten av biten och det var så gott :D Denna rätter har väldigt kort aktiv tillagnings tid och blir väldigt god.
Kladdkakan får 9 av 10 i betyg i mjuka kakors avdelningen.

En sats blir en stor fin kaka som tar ca 35 minuter att göra, aktiv tillagnings tid är ca 15 minuter. Det kostar 7.86kr att ta fram en kaka. Eftersom alla delar denna kaka i olika stora bitar så får ni själva kolla vad d kostar per bit ^^.


Vad som behövs
2 ägg______________________2kr
2 1/2 dl socker____________2.5kr
2 tsk vaniljsocker_________0.5kr
1 krm salt_________________0.01kr
3 1/2 msk cacao.___________0.5kr
1/2 tsk bakpulver__________0.25kr
2 dl vetemjöl______________0.5kr
100 g margarin/smör________1.6kr

Ugn 175 grader.
rund kakform.


Tillagning
1. Sätt på ungen på 175 grader, och börja sedan smälta margarinet (låt svalna om det blev mycket varmt).

2. Vispa äggen och sockret till en ljusgul och luftig smet. Blanda vaniljsocker, salt, cacao och bakpullver i en tallrik eller dyl (blanda väl så att cacao klummpar försvinner), blanda sedan ner detta till eran smet och vispa detta till en jämn smet.

3. Tillsätt vetemjölet och det smälta margarinet till smeten och vispa detta till en fin smet. Och häll sedan detta i en ganska stor kakform och grädda i ungen på 175 grader till önskad hårdhet (jag brukar börja känna i kakan med en gaffel efter 15 min).

4. Låt kakan svalna i rumstemperatur.

Servering
Passar utmmärkt att servera med glass eller lite vispad grädde (kan även krossa någon punch flaska i grädden). Mycket god att äta lite småvarm. Och för dekoratinens skull kan man sikta lite florsocker på den.

TIPS
Om man känner för det kan man smöra och bröa formen kakformen.
Det kan även vara gott att testa att skiva ner banan i den färdiga smeten.
Man kan även grädda den i micron, ca 7min i micron på full efekt.

Inga kommentarer: