Dessa är väldigt enkla att variera i smak efter eget tycke då man bara byter sylt ^^
Dessa får en 8 av 10 möjliga.
En sats blir 24 grottor. Pris ca 5.8kr för hela satsen. Ca 0.24kr/grotta
4 1/2 dl vetemjöl________1.2kr
1 dl socker______________0.5kr
1 tsk bakpullver_________0.25kr
2 tsk vaniljsocker________0.25kr
200g smör/margarin_____3.6kr
Sylt av eget val_________----kr
Ugn 200grader
Tillagning
1. Blanda vetemjöl, bakpullver, vaniljsocker, socker och margarinet till en deg i en bunke. Jag brukar knåda för att margarinet skall bli varmt snabbare och ta upp ingredienserna.
2. Dela degen i 24 lika stora bitar, samtidigt som du sätter ungen på 200grader.
3. Rulla dessa till bollar och lägg dom i muffinsformar på plåtar (eller galler vilket jag föredrar, då galler inte ger samma hetta i botten på bakverket).
4. Gör en fördjupning i varje boll och klicka i valfri sylt.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-15min.
TIPS
Degen är en smördeg detta innebär att om den blir svår att hantera kan man låta den vara inne i kylen en liten stund.
Man kan givetvis testa vilken sylt som helst, jag använde mig av hjortron sylt (själv plockade) och hallon (själv plockade) men har även hört att drottnings sylt skall vara gudomligt gott :D
Dessa får en 8 av 10 möjliga.
En sats blir 24 grottor. Pris ca 5.8kr för hela satsen. Ca 0.24kr/grotta
4 1/2 dl vetemjöl________1.2kr
1 dl socker______________0.5kr
1 tsk bakpullver_________0.25kr
2 tsk vaniljsocker________0.25kr
200g smör/margarin_____3.6kr
Sylt av eget val_________----kr
Ugn 200grader
Tillagning
1. Blanda vetemjöl, bakpullver, vaniljsocker, socker och margarinet till en deg i en bunke. Jag brukar knåda för att margarinet skall bli varmt snabbare och ta upp ingredienserna.
2. Dela degen i 24 lika stora bitar, samtidigt som du sätter ungen på 200grader.
3. Rulla dessa till bollar och lägg dom i muffinsformar på plåtar (eller galler vilket jag föredrar, då galler inte ger samma hetta i botten på bakverket).
4. Gör en fördjupning i varje boll och klicka i valfri sylt.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-15min.
TIPS
Degen är en smördeg detta innebär att om den blir svår att hantera kan man låta den vara inne i kylen en liten stund.
Man kan givetvis testa vilken sylt som helst, jag använde mig av hjortron sylt (själv plockade) och hallon (själv plockade) men har även hört att drottnings sylt skall vara gudomligt gott :D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar