Man kan också använda denna sallad som grund och sedan lägga i rester och på så vis få en hel maträtt. (det var vad som gjordes denna gång, bilden längst ner på sidan)
4portioner tillagnings tid ca 15min
4 dl vatten___________________________0kr
2 msk olivolja_________________________0.2kr
1/2 kycklingbuljong tärning_______________1kr
4 dl couscouss gryn_____________________
2 pressade vitlöksklyftor_________________0.2kr
1 msk citrus (jag blandade lime och citron saft)__0.5kr
1 salladshuvud (skippas oftast, jag har det dock)_3kr
100g tärnad fetaost_____________________5.50kr
1/3 gurka____________________________2kr
1 äpple (grönt) (skippas oftast)_____________2kr
2 tomater____________________________1kr
dressing
Jag äter nästan aldrig en sallad utan dressing ni kan klicka här för att bli kastade till dressingen jag hade på.
Tillagning
1. Tillsätt vattnet och olivolja till en kastrull med buljongtärningen. Medans detta kokar upp går vi till steg 2.
2. strimla salladshuvudet och låt salladen vila i vatten (den blir krispigare då, se bilden till höger)
3. Tärna gurka, tomater, äpple (om sådant finns) och eventuelt fetaosten (om det behövs) och lägg detta i salads skålen.
5. Tillsätt den pressade vitlöken och citrus saften sammtidigt som grynen luftas.
6. Skaka av salden riktigt och till sätt sedan den och couccousen till salads skålen.
7. Häll på dressing (om sådan finns) och smaka av med kryddor och citrussaft tills ni är nöjda med smaken :D
Jag använda denna sallad som en grund för en hel måltid, tillägget var köttfärs och kyckling. Och det blev mycket gott ^^
TIPS
Glömm inte att lägga salladen i vatten då den blir mycket godare.
Tästa gärna en bit äpple i, det blir en mycket fräsh och god smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar